Cum sa renunti cu adevarat la resentimente…

Written by Anonymous (not verified) Published in

Cand avem de a face cu persoane care ne-au ranit, multi dintre noi ne simtim neputinciosi osciland intre furie si teama. In mod constant incearcam sa gasim solutii rapide pentru a calma momente de furie oarba si a atenua gandurile anxioase. Cu toate acestea, aceste "solutii" sunt de obicei nimic mai mult decat remedieri temporare. Intre timp, radacina problemei continua sa se agraveze si mai rau.

Dar ce se intampla daca ai afla  ceva care sa te faca sa te simti mai putin suparat si fricos si in cele din urma sa recastigi controlul asupra emotiilor tale?

Se numeste a renunta la resentimente!

Iata cum functioneaza: resentimentele, furia si teama sunt conectate. Am ajuns sa fim prinsi intr-un ciclu de auto-obsesii: ne e frica de viitor, suntem suparati in prezent, și plini de resentimente pentru trecutul nostru. Antidotul pentru furie este dragoste, iar solutia la resentimente este acceptarea….

Ce sunt resentimentele?

Cea mai buna descriere a resentimentelor pe care am auzit-o vreodată a venit de la Dr. Drew din Loveline: "Resentimentele sunt ca si cum ai inghiti otrava si astepti ca alta persoana sa moara."

In psihologie, resentimentul este atunci cand o persoana are sentimente deranjante fata de o alta persoana sau un loc, din cauza unei nedreptati reale sau imaginare.

Unul dintre motivele pentru care este atat de greu sa scapi de resentimente se datorează faptului ca nu exista sfaturi despre a face ceva cu ele. Prietenii va pot spune "Treci peste asta." Alte persoane pot spune "las-o balta" sau chiar si mai inutil, "trecutul este trecut."

Scuza-ma, ce inseamna de fapt aceste recomandari?

Pot sa spun ce nu ar trebui să faceti cu resentimente:

1. sa le ignori

2. sa te lupti cu ele

3. "sa le inchizi in dulap"

4. sa te prefaci ca nu le simti

5. sa incerci sa le uiti.

Pot sa spun ce ar trebui sa faci cu ele::

1. infruntale

2. simtele

3. confruntale

4. vindicate din ele.

 

Cum accepti ceea ce s-a intamplat in trecut?

Inainte de a incepe sa rezolvi resentimentele, ar trebui sa stii următoarele lucruri:

1. este un proces

2. se poate agrava inainte de a fi mai bine

3. este nevoie de o mare vointa si de o minte deschisa

 

Resentimentele sunt sentimente negative pe care se poate sa le porti de ani de zile. In acest timp, ele se poate sa fi adus prejudicii semnificative asupra capacitatii tale de a interactiona cu lumea. Stiu ca suna dramatic, dar acestea sunt probleme de multe ori mari, profunde. Nu te astepta sa spui o magie si  -poof! Au plecat! Ar trebui să stii ca te imbarci intr-o calatorie lunga si probabil dureroasa, dar destinatia merita!

Urmati acesti 4 pasi ca sa renuntati  la resentimente

Pasul 1-   Fa o lista cu toate persoanele pentru care ai resentimente. Dacă faceti acest lucru sincer, atunci lista ar trebui sa fie destul de lunga. Include orice iti ofera un sentiment automat negativ. Puteti include, de asemenea locuri si institutii  nimic nu este prea banal sau prea mic.

Pasul 2-     Langa numele persoanei, scrie ceea ce au facut si ce te-a facut sa ai resentimente fata de ei. Motivul nu trebuie să aiba sens, trebuie  doar sa fie sincer. Te poti simti rau inca inainte de a incepe, dar merita!

Pasul 3-      Acum scrie care parte din viata ta a fost afectata de resentimente.

Pasul 4-    Langa motiv, scrie si cum ai contribuit tu la problema. Trebuie sa fii sincer cu privire la contributia ta, si dispus să recunosti. In caz contrar, s-ar putea sa te blochezi.

Intelegerea resentimentelor prin  procesul de intelegere va duce la inceperea procesului de evolutie, de la o persoană care traieste constant intr-un ciclu generalizat de resentimente, frica si manie, la cineva care poate identifica sursa sentimentelor si tinteste domenii specifice pe care sa le lucreze.

Scrie toate aceste lucruri pe o hartie. Scopul este de a experimenta libertatea, de a renunta secrete, temeri si minciuni pe care le-a tinut aproape. Ce faci cu hartia apoi, depinde de tine. Unii oameni aleg sa impartaseasca cu un prieten de incredere, altii o ard ca un gest simbolic de predare a acestor sentimente.

Ce ai de pierdut?

Sursa:    http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/how-to-let-go-of-a-resentment.html

Informatii de contact

DECH Business Clinic S.R.L.

Sos. Mihai Bravu, nr. 42 - 62

bl. P8, sc. 3, ap. 90 – parter/ interfon 90C

Bucuresti - Sector 2, 021328

Tel: +40 737 728 042 / 031 108 2864

contact@dech.ro

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aveti o intrabare?

Telefon: 0040 737 728 042

Email: contact@dech.ro

Sau ne puteti contacta prin completarea campurilor de mai jos

PE TWEETER